Het Kanaal

Share on facebook
Share on twitter

Share

Het Kanaal bestaat uit zes jonge creatievelingen waarvan er vijf naar Offspring zullen komen om een muzikaal & theatraal programma te spelen. Welgeteld twee werknemers van Het Kanaal komen uit Zuidhorn; Janneke Hoek op Saxofoon en banjo en Wietse de Haan, ook bekend als drummer en zanger in de Wisselband van Bill Baboon, op drums, zang en synthesizers. Verder verwachten we Sander Koning, een muzikale alles kunner; Patrick Hoving, vormgever & sousafoon speler; en last but zeker not least, de Perzische Prinses Sanam Tahmasebi, zangeres en magiƫr.

Als u wel eens in de stad komt heeft u de groep wellicht eerder ergens zien opduiken. In verschillende samenstellingen zorgden zij de afgelopen tijd voor verschillende maar altijd verrassende performances op o.a. Festival Hongerige Wolf, Rumbling Earth, Noorderzon, Kadepop, My First Festival en Winterwelvaart.

De markante Groninger firma Het Kanaal is een bonte, oranje bende van hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. In dit onherbergzame landschap van beton, asfalt en staal, zijn deze arbeiders een baken van hoop op deze haast-vergane aardkloot. Verlicht door de mystieke en overweldigende kracht van Moeder Natuur, banen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw met hun eigenzinnige beeldende muziektheater.