Weekend at Waikiki

Share on facebook
Share on twitter

Share

De Waikiki’s komen bijna allemaal uit het Friese plaatsje Wolvega, maar leven sinds jaar en dag in Groningen, Zuidhorn en Leeuwarden vlak bij hun geliefde studio’s in Grijpskerk en Zuidbroek. De een werd professor, de ander kunstenaar, maar boven alles bleven ze samen muziek maken.

In 1994 verscheen Sputnik, geproduceerd door Tom Holkenborg, op dat moment bandlid van Waikiki. Dezelfde Tom Holkenborg die later als zomergast, ‘grammy boy’ junkie XL en vooral als composer van filmmuziek (Mad Max, Deadpool, Terminator Dark Fate) geschiedenis zou schrijven. Na Sputnik verscheen in 2016 SONAR. Dit album werd opgenomen in de eigen Studio Spitsbergen en gecombineerd met de zelfgeschreven Graphic Novel ‘Hannah’ met schitterende tekeningen van gitarist Gert Jan Veenstra.

Anders is Waikiki nog altijd. Zeven man op het podium, drie gitaren, bas, drums, toetsen en zang. De muziek, een wonderlijke mix van Roxy Music, Bowie, Talking Heads, Devo, New Order en Zappa, lijkt tijdloos en wordt moeiteloos gecombineerd met nu.

Tijdens het Offspring festival zal Waikiki vooral nieuw werk laten horen, want er wordt weer druk gewerkt aan een nieuw album. Maar… natuurlijk wordt het verleden niet vergeten. Laat je verrassen!